Kun je een kind dwingen je woning te verlaten?
Niet zo lang geleden werden we overspoeld met nieuws uit de VS over een rechtszaak waarin ouders hun kind dwongen om het ouderlijk huis te verlaten. Nu hebben we ons eigen Hollandse gevalletje.
De Rechtbank Midden Nederland heeft in een kort geding op 8 augustus jl. bepaald dat een zoon het huis van zijn vader diende te verlaten. ECLI:NL:RBMNE:2018:3763
De vader leeft al langere tijd in onmin met zijn zoon. De zoon woont sinds zijn geboorte in 1990 bij zijn vader in een appartement. Ze hebben een slechte relatie die op enig moment uitmondde in een geweldsincident. De vader heeft daarna een huisverbod opgelegd gekregen. Sindsdien woont de zoon alleen in de woning. De vader woont in de garage waar hij ook werkt. Daar heeft hij een matras neergelegd. De vader is echter huurder van de woning en de zoon heeft nooit medehuurderschap aangevraagd bij de verhuurder. De vader verzoekt de rechtbank om zijn zoon te veroordelen tot uitruiming. Nu de vader niet langer wil dat zijn zoon bij hem inwoont en er geen sprake is van medehuurderschap, heeft de zoon volgens de rechtbank geen recht of titel om in de woning te verblijven. De voorzieningenrechter beslist daarom dat de zoon de woning moet verlaten. Hij krijgt twee weken de tijd om een andere woonruimte te zoeken.
Meer weten? Bel: 055-3030000